ACUPUNCTUUR

Mi Ati

Praktijk voor reflexzonetherapie en acupunctuur

 

 

Geestbrugkade 35 2281CX Rijswijk

06-27481080

miatireflexzonetherapie@gmail.com

 

Acupunctuur

 

Tegenwoordig zoeken mensen vaker de acupuncturist op voor allerlei klachten.Het biedt is vele gevallen een goede uitkomst.De Chinese geneeskunst, waar acupunctuur deel van uitmaakt, behandeld niet zozeer de ziekte, maar het patroon van disharmonie in het lichaam en waar dat mee gepaard gaat.Het lichaam wordt weer in evenwicht gebracht.Klachten nemen af of verdwijnen, energie neemt toe, de algehele gezondheidstoestand verbetert.

 

Waarom zou u de keuze maken voor behandeling met acupunctuur?

Vanuit mijn clienten hoor ik onder andere de volgende redenen, op de vraag waarom zij kozen voor acupunctuur.

 

-Ik ben vaak verkouden en heb vaak last van de gevolgen van voorhoofdsholteontstekingen, zoals hoofdpijn, verstopte neus, druk op mijn sinussen. Dit beperkt mij in mijn dagelijkse activiteiten.Ik ben op zoek naar een therapie die mij ondersteuning kan bieden, zodat ik minder last heb van mijn klachten.

 

-Ik heb pijnklachten over mijn hele lichaam. Ben gediagnostiseerd met Fibromyalgie. Ik wil graag een therapie waarbij mijn klachten verminderen, waardoor mijn kwaliteit van leven verbetert.

 

-Ik heb al 4 jaar lang last van pijn aan mijn enkel, het is gezwollen en pijnlijk. Het begon na een operatie aan mijn gebroken enkel. Fysiotherapie biedt geen uitkomst. Hoorde van een vriendin over de acupunctuurbehandelingen die u geeft, zij was heel enthousiast.

 

-Ik heb last van overgangsklachten, opvliegers, nachtzweten, maagklachten, stemmingswisselingen.Kunt u mij voor deze klachten behandelen?

 

Al de bovenstaande klanten heb ik met goed gevolg kunnen behandelen. Klachten zijn aanzienlijk vermindert of verdwenen.

 

Veel klachten kunnen dus behandeld worden, een hele lijst opnoemen van klachten die behandeld kunnen worden heeft niet veel zin.r

Ik luister graag naar uw verhaal en vandaar uit kijk ik wat ik voor u kan betekenen.

 

Ook kinderen kunnen uitstekend behandeld worden met acupunctuur,tuina en shonishin.De behandeling voor kinderen is korter. U kunt denken aan darmkrampjes, huilbaby’s, terugkerende verkoudheid, bronchitis, astma en slaapproblemen. Op latere leeftijd o.a. ook bedplassen, concentratieproblemen, vermoeidheid en allergieën.

 

 

Hoe voltrekt zich zo'n behandeling :

 

Tijdens het consult luister ik graag eerst naar uw verhaal. Daarna stel ik wat gerichte vragen, voel ik de polsen en kijk ik naar de tong. Naar aanleiding hiervan stel ik een diagnose volgens de methode van de Traditionele Chinese Geneeskunst, geef uitleg wat dit inhoudt en voor u kan betekenen.

Tijdens de behandelingen maak ik gebruik van dunne wegwerpnaalden, die eenmalig gebruikt worden. Als nodig gebruik ik aanvullend moxa, cupping of qua sha en geef ik als gewenst en toepasselijk, voedingsadviezen en qigong oefeningen.

De behandeling duurt 60 minuten.

Wat ik van belang vind tijdens de behandelingen is dat de men gemotiveerd wordt om ook zelf te participeren in zijn/haar herstel van evenwicht. De frequentie en hoeveelheid van de behandelingen is afhankelijk van de klacht en het verloop hiervan tijdens het behandelingsproces.

 

 

Wat is acupunctuur:

Acupunctuur is een van de belangrijkste pijlers, naast de Chinese kruidenleer, Qigong en Tuina, van de Traditionele Chinese Geneeskunst, TCG, een geneeskunst die al duizenden jaren zich heeft bewezen als een effectieve behandelwijze voor verschillende aandoeningen,die het genezend vermogen van het lichaam stimuleert.

In de Traditional Chinese Medicine(TCM), wordt het lichaam gezien als een systeem van organen en meridianen ,waar qi, energie, vrij hoort te stromen en in balans hoort te zijn om de gezondheid te bewaren.Verder wordt bij de diagnose ook rekening gehouden met alles wat in en om het lichaam plaatsvindt, daar wat de geest beinvloed ook zijn invloed heeft op het lichamelijk functioneren en visa versa. Bij klachten is de energetische balans verstoord en is mijn missie als acupuncturist, om de energie, het yin en yang in evenwicht te brengen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved.