Therapeut

Mi Ati

Praktijk voor reflexzonetherapie en acupunctuur

 

 

Geestbrugkade 35 2281CX Rijswijk

06-27481080

miatireflexzonetherapie@gmail.com

 

Wie ben ik.

Ik ben Hendrika Johannes, therapeut in de natuurgeneeswijzen met specialisaties reflexzonetherapie en acupunctuur.Verder ben ik docente Zhineng Qigong en practitionar van Tao chi qigong.

Mijn achtergrond is divers.Ik heb als kok gewerkt en ben afgestudeerd als Meester in de rechten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.Verder ben ik gehuwd en heb drie kinderen.

 

In al mijn werkzaamheden bij Mi Ati heb ik echt de invulling van een stuk van mijn levenspad gevonden, waar ik vanuit passie en empathie mijn kwaliteiten en kennis kan inzetten om mensen te kunnen ondersteunen in hun proces naar meer welzijn en balans.

 

De reflexzonetherapie kwam op mijn pad toen ik in mei 2009 tijdens het geven van voetmassages er achter kwam dat het zoveel ontspanning en verlichting kon brengen, juist ook bij mensen met klachten. Omdat ik nieuwsgierig was naar de werking van de reflexzonetherapie, ben ik in september 2009 met de HBO opleiding reflexzonetherapie begonnen. Een gedegen opleiding die mij ook een goede medische basiskennis meegaf, om naast mijn reflexzonetherapeutische observaties van de voeten ook de fysiologie van de lichaamsprocessen mee te kunnen nemen tijdens het consult.

 

Met de Traditionele Chinese Geneeskunst, kwam ik in aanraking tijdens mijn reflexzonetherapeutische opleiding.

Ik was gefascineerd hoe deze geneeskunst vanuit een geheel eigen filosofie, die ervan uitgaat dat we in een dynamisch evenwicht leven met alles in en om ons heen, uitleg kan geven hoe klachten kunnen ontstaan en dat je met het gebruik van onder andere acupunctuurnaalden al veel kan betekenen voor het lichamelijk en geestelijk welzijn van iemand.

Geinspireerd ben ik in 2013 begonnen met mijn acupunctuurstudie en heb ik die na jaren studie en vele uren stage in 2017 afgerond.

Verder geef ik met veel passie Zhineng Qigong lessen, waar ik veel aandacht besteed aan het bewegen vanuit mindfulness.Het geeft ontspanning en vergroot de vitaliteit.

 

Ik blijf mij nascholen voor mijn persoonlijke ontwikkeling als mens en om als natuurgeneeskundige up to date te blijven.

Volgend jaar rond ik mijn Westerse Kruidenvakopleiding bij het Kruidenrijk af en kan mensen dan ook ondersteuning bieden met fythoterapie.

 

Tijdens mijn behandelingen integreer ik graag met instemming van de klant de verschillende werkvormen of pas ik ze onafhankelijk van elkaar toe.

Zo kan het zijn dat u tijdens een reflexzonebehandeling ook een qigong oefening meekrijgt om het proces van herstel te stimuleren en geef ik voedingsadviezen vanuit de chinese voedingsleer zo nodig tijdens een behandeling met reflexzonetherapie.

 

"Mijn intentie is niets te forceren of op te dringen,

maar het laten gebeuren.

Op mijn gemak, zorgvuldig en deskundig te werk gaan."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved.